Nieuws
26.01.2022

De isolatiematrassen voor uw meest gecompliceerde isolatietoepassingen.

Bespaar op installatiekosten en verminder uw CO2-uitstoot met behulp van het Insulcon WIC-systeem.

Wearflex® Isolatie Covers (WIC's) zijn op maat gemaakte geprefabriceerde isolatiematrassen, die worden gebruikt om complexe vormen te isoleren. Het WIC-systeem dat door onze specialisten van onze Wearflex®-afdeling is ontworpen, biedt veel voordelen ten opzichte van andere oplossingen. Zelfs onregelmatige vormen behoren tot de mogelijkheden.

Een WIC heeft een duurzame constructie en is eenvoudig te (de)monteren door het gebruik van AISI-316 haken, veren, gespen, tywraps en indien gewenst FR ritsen / FR haakjes en lussen. Dit maakt het ook mogelijk om de matrassen te verwijderen en opnieuw te installeren na een inspectie van uw apparatuur.

Wij maken uitsparingen in de matras, daar waar connectoren, sensoren en/of beugels aanwezig zijn.

Waar te gebruiken:

De producten worden gebruikt voor de externe isolatie van pompen, actuatoren, nozzles, mangatflenzen, pig tails, pijpen, reactorvaten, maar ook om omringende motoronderdelen te beschermen tegen stralingswarmte van het uitlaatsysteem. Onze toepassingen zijn te vinden in diverse industrieën zoals Marine & Offshore, Onderzoek, Luchtvaart & Transport, Huishoudelijke Apparaten, Ferro, Energie & Nutsbedrijven, Olie & Gas. De afdekkingen kunnen ook worden ontworpen voor toepassingen in de voedingsindustrie, door gebruik te maken van voedselveilige materialen zoals bij voorbeeld PTFE en roestvast stalen AISI-316 metalen onderdelen. Een Wearflex® isolatiematras is geschikt voor toepassingen met temperaturen tot 650°C

Waar maatwerk echt samen met de klant gemaakt wordt:

Bij Insulcon zijn we gewend om met onze klanten samen te werken om tot het best mogelijke resultaat te komen. Wij bieden geen kant-en-klaar product aan. Wel hebben we veel ervaring "kant-en-klaar" die we dagelijks gebruiken om de perfecte oplossing voor uw vraagstuk te ontwerpen. Snel, betrouwbaar, kosteneffectief en op maat gemaakt!

Samen met de klant bepalen we de beste mix uit ons brede assortiment van hoge temperatuur bestendige stoffen en/of isolatiedekens voor beste oplossing voor de toepassing.

Reductie op energieverbruik

Alle producten en oplossingen die Insulcon biedt, geven een reductie op uw energieverbruik, besparen op de energiekosten en geven een reductie op uw CO2 uitstoot. Wij bieden een efficiënte isolatie oplossing voor uw proces om al deze parameters zo laag mogelijk te houden.

Wearflex® Isolatie afdekking voordelen:

  • Duurzaam
  • Kostenbesparend
  • Eenvoudige (de)montage
  • Inspectiebestendig
  • Vermindering van warmteverlies
  • Reductie op energiekosten
  • Voedsel besparend
  • Niet geleidend

For more information, please contact us at marketing@insulcon.com